Składniki:
- 2 jaka
- 1 łyżka zimnego mleka
- warzywa (surowa, pokrojona w drobne paski czerwona papryka, groszek -
może być z puszki)
- warzywa na farsz (wszystko co komponuje się z jajkiem wg. smaku)
- przyprawy ziołowe, natka
koperku
Przygotowanie: jajka z mlekiem i przyprawami trzeba zmiksować, do tego dodać
paprykę, drobno posiekany koperek i groszek. Wymieszać i wlać na rozgrzaną
patelnię. Smażyć bez przykrycia na małym ogniu, aż brzegi omletu się
zetną. Podważać je łopatką kolejno ze wszystkich stron, przewrócić na
drugą stronę. Smażyć do zarumienienia. Warzywa na
farsz przygotować oddzielnie poddusić z
przyprawami. Gotowe! Zawijać w omlet jak w naleśnik. Można podawać ze
startym serem, z sosem jogurtowym, z humusem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz