sobota, 7 marca 2015

Omlet warzywny z warzywami.

Składniki:

  • 2 jaka
  • 1 łyżka zimnego mleka
  • warzywa (surowa, pokrojona w drobne paski czerwona papryka, groszek - może być z puszki)
  • warzywa na farsz (wszystko co komponuje się z jajkiem wg. smaku)
  • przyprawy ziołowe, natka koperku
Przygotowanie:  jajka z mlekiem i przyprawami  trzeba zmiksować, do tego dodać paprykę, drobno posiekany koperek i groszek. Wymieszać i wlać na rozgrzaną patelnię. Smażyć bez przykrycia na małym ogniu, aż brzegi omletu się zetną. Podważać je łopatką kolejno ze wszystkich stron, przewrócić na drugą stronę. Smażyć do zarumienienia. Warzywa na farsz przygotować oddzielnie poddusić z przyprawami. Gotowe! Zawijać w omlet jak w naleśnik. Można podawać ze startym serem, z sosem jogurtowym, z humusem. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz