poniedziałek, 16 lutego 2015

Kuchnia polska - tradycyjna i nietradycyjna. Gołąbki.



Tym razem trochę nietradycyjnie ale po polsku. Gołąbki to popularne danie, jednak nie każdy odkrył, jaki drzemie w nich potencjał. Standardowe nadzienie można modyfikować na wiele sposobów, różnego rodzaju kasze i ryże pasują tu idealnie. Kasza gryczana zdecydowanie należy do moich ulubionych. Do kaszy można dodać mielone z warzywami (marchewka, seler, czerwona, słodka papryka) mięso białe albo czerwone oraz ulubione przyprawy.

Jednak nie tylko farsz można modyfikować. Tym razem zamiast  tradycyjnie białej kapusty, wykorzystałam  czerwoną, polecam wypróbowanie takiej wersji, jest przepyszna! Takie gołąbki można podawać z różnego rodzaju sosami: na słono albo słodko-kwaśno! Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz